Finnhamn

Finnhamn

Snyltandes på finnhamns trådlösa nät tänkte jag skriva ett litet inlägg.. Men mest posta en bild ifrån min bortrövning av Sara..  Nu ska vi laga en romantisk burkmiddag med thaiinfluenser.. Men läs på 
http://uncut-art.blogspot.com så kan ni se vad Sara har skrivit om saken.  

Puss puss & åter puss

Andra resan till Yxlan

Så var det då dags för den andra resan ut till fiskeparadiset Yxlan.. Om 30 minuter står Kylen där nere med Audin och sedan bär det av.. Och den här gången ska vi få lite mer fisk än förra gången. Ett litet reportage efter helgen utlovas.



Här är en bild ifrån Valencia-Sevilla och oss tre tappra som gick på matchen..
Andra resan till Yxlan


Puss puss  // Richie

Valencia

Ett litet blogginlägg bara ifrån Spanien och kärleken.. Igår begavs det till Mestalla-stadion där vi fick se matchen mellan Valencia och Sevilla, vilken Valencia vann med 2-0. Är väldigt stor skillnad mellan svensk och spansk fotboll och även mellan supporterkulturen. Klackfenomenet har inte riktigt fastnat i Spanien, utan den 70000 stora publiken busvisslade mest och skrek lite svordomar, emellan fröätandet. Imorgon beger vi oss mot madrid och sedan hem till Sverige igen och den här gången har jag Sara med mig hem..

Aja bilder och mer text kanske kommer sen.. Och sen kan ni checka www.southamerica.rl6.org om ni vill läsa ett spanskt tackbrev!

Puss puss från både Rikard och Sara

På herrgården utan lan

Igår kväll bar det för omväxlingskull av hem till Martin och hans stora "herrgård".. Lan-känslan var total och man kom snabbt in i den där trötta sega känslan. Efter lite poker och alkohol (plus lite Wycleaf Jean-dansande) så begavs det ut på Sundbybergs gator för att se om LochNess var öppet.. Efter att ha gått turen Lilla Alby - Tulegatan och tillbaks på 90 minuter så var vi lite frusna och trötta. Och ibland oss var nog Emil tröttast, då hans intag tydligen hade varit övermäktigt honom. Resterande delen av natten gjorde han köksgolvet och slasken sällskap innan soffan hägrade. För oss andra tappra kikades det lite på mythbusters innan vi vandrade hem genom tomma kalla gator.


P? herrg?rden utan lan
Och så här glada var vi alla igår,  förutom Emil då, men han var glad tidigare på kvällen....

Nu är det för övrigt bara två ensamma nätter kvar innan man äntligen ska få se sin käresta igen.. Saknaden är otroligt olidlig nu, fan fan vad underbart det ska bli!! Aja godnatt för nu och kanske ett tag framöver...

puss puss   // Er allas Rikard

resan fortsatter...

inte för Rikards för tillfället men för hans tös pa andra sidan.
Jag tar chansen och snyltar lite plats! sá detta blir andra gäst inlägget pa kibebebloggen, eftersom Mysan norpade första platsen..
För er som flitigt följt hemsidan är det ingen nyhet att jag och min trogne reskamrat tönten Jonas är ute och glider i sydamerika. Det är nu bara nágra dagar kvar av vára 3mánader häröver och det känns ganska absurt att vi ska áka hem snart..men samtidigt otroligt skönt, saknaden ar stor!

Första mánaden avverkades i Argentina, ett enormt land (vilket vi lyckats missbedömma grovt), som bjöd pa allt! -  vattenfall i norr, Dulce de leche, glaciärer, ölglass, skogsrave, dykning (för Jonas del), KÖTTKÖTTKÖTT o en massa vitt bröd..
Sen drog vi över gränsen till Chile, som definetivt stog för dem segaste gränskontrollerna (dock mycket säkra). Chile fick tyvärr bara knappa 2veckor för att visa vad det gár för, men vi blev rejält ompysslade av Jonas pappas vän, Elias, och hans familj - för övrigt har vi snyltat pá hos ganska mycket folk pá vägen..trevligt för reskassan, underbart att bli lite ompysslad..soft att se saker o ting fran en lokalvinkel med o inte bara turistmagneterna -

Efter Chile korsade vi över Atacama öknen och saltöknen (torkade saltsjöar) till Bolivia. Det blev det en circa 2veckor láng visit i Bolivia där vi landade i en liten gruvby inknödd mellan bergen där min barndombästis Jenny och en kompis pillar ihop en film om gruvan och folket. Billigt och bra var det där - en 3rätters lunch för 4BOB (4kronor), men Jonas láng som han är och jag med mitt blonda hár smälte inte in särskilt bra och när vi gringosar vandrade ner för gatan var blickarna inte fá. Men en guldstjärna i kanten till Bolivia för den skönaste biograf-upplevelsen! (ett nersläkt rum med lite bänkar framför en relativt stor tv, man payade 50öre för att sitta en halvtimma, lite kaotisk omröstning om vilken piratkopierade film som skulle spelas - vi fick sagan om ringen. Tyckte man om filmen fick man betala ytterligare 50 öre för att sitta kvar. gutt gutt.) Innan vi kilade över till Peru vandrade vi in pa Coca muséet i La Paz och handlade pá oss lite billiga souvenirer. La Paz har förövrigt den galnaste trafiken och mest ologiska stadsplaneringen vi träffat pá under resan...

I Peru blev det sáklart Macchu Picchu, inka staden. Vi hoppade pá det sjuktligt dyra táget till Aguas Calientes (närmsta byn) och vandrade genom ruinerna tidigt pa morgonen, för att sen runt lunch fá mingla med resten av turisthorden. Sen blev det nágra dagar i den charmiga staden Cusco, lite knarktomtar pá loftet och en massa majs. trevligt ställe.. Sara plockade även pá sig en bok pa hostelet frán sextio-talet som utvidgat hennes knapra spanska.

Sen blev det sista landet för resan, Equador, som bjöd pá den dyraste gränsavgiften dá vi ránades pá 300 $. sved illa i reskassan, men glad fár man väl vara att det bara var pengar dem tog.. Här har vi nu häckat i lite över 2veckor, mest i Quito (där Sverige, Sara, spöade Finland, Jonas, i bordshockey) men vi har även varit ute o lekt lite i djungeln. Tyvärr ságs bara en kajman (aligator), och ingen orm blev det..dock en massa fáglar. Höjdpunkten blev piraja-fiske i stekande sol, Sara fick en största och ätligaste.
Nu har vi lämnat myggsprejjen och amazonas för att chilla och grilla lite pá kusten dem sista dagarna innan ´hemresan´ (Madrid) den 7e..imorgon blir det dykning och kanske lite fiske.

en liten summering blev ganska lang.. Bilder blir det inga för nätet är för segt här, men kika i galleriet pá hemsidan
www.southamerica.rl6.org/gallery - där finns alla!

En massa kärlek till alla back home, speciellt till han den där Rikard i Sumpan!
ta hand om er och simma lungt
pussipuss // Sara


Första trippen till Yxlan

Så var det då dags för Kylens och Rikards första resa i år till Yxlan... För att egentligen ge er mer frågetecken än svar så summerar vi den i 10 ord vardera.... Bilder finns nu på http://kibebe.bilddagboken.se  (där finns även bilder från träsketturen den 15 mars inne nu)

Kylens:
-Fiske (årets första fiske)
-Bad (iskallt, badade dock ej)
-Gädda (äcklig)
-V50 (första turen)
-Måla båt (fast det fixade lena)
-Myror (mördade)
-Nyckel (borttappad)
-Svanen (gullig)
-Kycklingkorv (gott)
-Grodan (dåligt drag)

Rilles:
-Gäddkäke ur led (fick utföra lite första hjälpen)
-Maletta (starkt 40-tals mördarmedel med god lukt)
-Båtiläggning (Solveigs båt årsmodell 1979 lades i vattnet och flöt)
-Kycklingkorven (för en äkta Savaskänsla)
-MålarLena (grym bottenfärgsmålning)
-Flugfiske (fuskigt överlägset)
-Kastteknik (ringrostig)
-Gäddorna (var ej så aktiva som vi hade hoppats på)
-Parasiter (riktigt stora sådana iår)
-Nyckel (finns många fickor i en jacka att glömma en bilnyckel i)

Och så årets första gädda (som båda poserade med, fredde vågar som vanligt ej röra dem):
F?rsta trippen till Yxlan
Tack för nu.. Lär bli mer Yxlan i år!

Puss Puss  // R&T