Gastbloggish p.g.a censur?!

Okej allihopa! Det ar Mysan bakom tangentbordet nu. Eftersom jag hade valt en internationell bloggportal till min blogg sa kan jag inte komma at att varken skriva i eller lasa andra fran samma portal (blogspot). Men det stoppar inte mig!

I Beijing har vi snart varit i en hel vecka. Fast det ar inte en dag for lange. Det finns ju mycket att gora och se.


Kinesiska Muren!
Igar steg vi upp tiiiidigt for att aka tillsammans med 5 andra hostelgaster till en del av den kinesiska muren som inte blivit restaurerad. Vid vagkanten dar chaufforen slappte av oss (efter 2 timmars skumpande) stod en liten sot kinesisk gubbe som var alldeles skrynklig liksom overallt. Vi tittade pa honom och vi tittade pa de enorma kullarna vi skulle ta oss uppfor. Han borjade ga. Och vi foljde efter som en skock med gass eller nat, vi lat ganska mycket eftersom motionen det senaste aret  varit bristfallig. Han var en riktig krutgubbe!

Efter en timmes vandrande nadde vi till sjalva muren. Den var mer eller mindre sonderfallen men den gick fortfarande att ga pa. Losa stenar, smagrus, den fruktansvart starka vinden och det faktum att vi inte var forsakrade fran arrangorens sida gjorde att man gick med forsiktighet. Men vi knatade pa och fotade och fotade. Javligt maktigt bygge de har lyckats med! Man stod ofta alldeles stilla och bara blickade ut over denna fantastiska konstruktion (kanske ocksa for att hinna andas lite extra...) Efter ytterligare tva timmar var det dags for nedstigning genom dalgangen. Dar vantade en kinesisk maltid innehallandes kal, lok, tofu, kott, selleri, och jag vet inte vad. Matt blev man iallafall och vi alla sov som sma grisar under resan hem till hostelet.

Vi har hunnit med i stort sett allt som man ska gora nar man ar i Beijing. Rikard har smakat ankan, Mysan har klippt kinesfrilla pa hippaste frisorpalatset, vi har smakat det 56%iga risvinet och vi har kikat in alla byggnader och tempel och sett den doda gubben (alltsa Mao), vi har dansat oss svettiga pa Club Mix, sett manlig stang-dansare och vi har prutat pa marknader. Idag vantar besok pa zoo:t for att fa en kik pa pandorna.

Bilder har vart lite knas med att fa upp, men de kommer, om an valdigt forsenat! De laggs in pa kibebe.bilddagboken.se

For ovrigt har va andrat resrutt ganska sa radikalt! Efter mycket overvagande har vi kommit fram till att skippa Tibet. Detta efter att ha last om hojdsjukan. Det kanns liksom inte vart att aka dit, ligga bortdomnad i typ 2 dagar for att sedan bara ha en dag att spendera i Lhasa. (vi har bara 30 dagar i var forsta kina-visumomgang och ska hinna till bade shanghai och hongkong) Vi far helt enkelt satsa pa Tibet en annan gang nar man kan lagga mer ner tid pa detta fantastiska omrade. Sa vi ska aka flodbat pa Yangtze-floden istallet! Och vi kan dumpa mer an halva packningen redan nu!

Imorgon anlander Klara och Malin a co. Det ska bli niiiice!

Tankar och karlek till alla som finns hemma i variga (?) Svedala!

Peking!

Nu ar vi iaf i Peking, eller har varit det sedan igar morgon, men har inte varit pa internet sedan dess.. Resan hit gick iaf bra aven om det tog ett litet tag, forst nattag till Erlian (precis over gransen) sedan buss darifran till Peking, dar vi droppades langs en vag bara. Utan att veta var vi var riktigt och nyvakna (kl 02.00 typ), ragga vi upp en taxi som efter ett bra tag och runtvirrande plus telesamtal hittade ratt..

Peking ar iaf tokstort och maktigt! Vi har strosat runt en hel del och spanat in naromradet, vi har ju ingen bradska vi blir kvar har tills i borjan av mars oavsett sa.. Igar Temple of heavens park och idag runt Tianemen Sq., imorn blir det Summer Palace, med en svensk-koreansk tjej som vi traffat. Det ar for ovrigt valdigt manga svenskar har, iaf medelalders par som shoppar garnet pa marknaderna.. Jag har iaf nojt mig med framst ett par skor, som jag skarpt gillar!

Bilder kommer droja lite till, tidigast imorn, sa hall ut! Vi har iaf fixat ett kines mobilnummer nu.. Sa for er som kanner for att ringa: 0086-132 690 32203, vi borde vara nabara ratt ofta, sa lange inte varan kinesmobil blir arg och dor.

Karlek!

bilduppdat..

Blir ett kort (igen) inlagg.. Tankte bara saga att det finns bilder inne pa http://kibebe.bilddagboken.se nu fran var lilla tur ut i nationalparken Terelj. Sammanfattat kan man skriva turen som: Punktering, morkt hal i marken, 20-30 minus, bajs och ater bajs pa marken (fran djuren), javligt fint, bjornfitta, Rikard pa en hast (som plotsligt ville ligga ner med Rikard kvar pa ryggen), Sauna, "Okey okey", te, Shitman...



bilduppdat..
Och for er som ville se mig pa en satans hast.. Jag ar nastan mer radd for dem nu om jag ska vara arlig..

Tudilu!

I Mongoliet

Nu ar vi Antligen i Mongoliet och dess huvudstad Ulan Bator. Jag mar betydligt battre efter att ha varit sjuk hela javla tagresan. usch usch! Men tyvarr har jag kanske smittat ner Mysan nu med lite av dessa emilbakterier ;)

Tanker inte skriva sa mycket om tagresan eftersom det mest skulle bli att upprepa vad mysan har skrivit i sin blogg, och jag ar lat sa
http://www.myzn.blogspot.com/ ... Och bilderna ligger pa http://kibebe.bilddagboken.se/ sa kolla dar!!

Istallet kan jag ju skriva lite om Ulan Bator..
I Mongoliet
jag vid en av mogolernas hjaltar Suhbaatar, som har fatt ett eget torg tilldelat sig. Torget kanns lite som en kopia av roda torget, och staden kanns i ovrigt valdigt rysk och gammal sovjetisk. Detta pga av de ryska trakiga husen som ar overallt efter att ryssarna rev hela staden och byggde egna charmiga och fyrkantiga betonghus och dessutom skrev en massa ryska texter pa dem. Men foket daremot ar 3000 ggr (jag lovar det ar exakt sa manga ganger) trevligare, trots den breda fattigdomen, lite laostyle som mr Kosmos skulle ha sagt.. Vilket gor att det kanns som en liten mix av asiens alla smaker :) 
Igar strosade vi iaf mest runt i staden , at lite riktig mat (aven om mysans var en stor aggrora och min lite obestamt kott) vilket var gott istallet for alla dessa soppor och varma koppen med brod.. sedan handlade vi ocksa lite mat i en av alla shoppinggallerior (kanns ganska onodiga eftersom sa fa egentligen har rad att handla dar). Hur som helst marker man iaf att detta ar en sommarstad eftersom nastan allt ar stangt och det ar ratt fa turister nu. 

Hur som helst har vi val framst finta bort denna sjuka som ocksa har foljt med fran Sverige, for att vara friska till Peking och senare Tibet

Tjillevippen for nu, dags for lunch..

Transmongoliska..

21.35 (rysk moskvatid) rullar taget ivag sen idag. Sa lar inte bli uppdaterat hari forrens om en vecka igen och da fran Mongoliet. Tankte inte skriva nagot direkt, eftersom det inte finns sa mycket att skriva. Vi chillar iaf pa moskvas enda "fungerande" internetstalle i vantan pa att dra tillbaks till tagstationen. Jag har stott pa mina tva forsta engelsktalande ryssar nu!! Aven om de inte kunde mer an ett par ord pa engelska sa underlattade det lite iaf. Sen har jag gatt och blivit sjuk ocksa, tror att det var emil som smittade mig innan jag drog ;) . Ar fett mor i hela kroppen, har fetinghosta och feber, sa knaprar alvedon och noskapin nu, kanns fett lockade att sitta sjuk pa ett tag i 6 dagar..

Aja karlek for nu!

Moskva

Blir ett kort inlagg nu igen.. Vi ar iaf iaf i Moskva nu. Efter att forst ha akt en alltid lika uttjatad finlandsfarja (fast till tallinn iofs, men ar ju samma), vandrat runt i tallinn och m;rbultat ryggen med vara overviktiga ryggsackar, sedan akt nattag till Moskva (lite biljettstrul, da de inte hade en sovkupe bokad at oss, men som slutade med att vi fick en egen kupe), sovit pa taget till ryssgubbarnas supande och klarat den ryska gransen utan nagra problem(tullgubbarna var t.om. valdigt trevliga och onskade oss lycka till..

Nu har vi precis letat upp service centret och hamtat ut vara biljetter efter en del runtvirrande.. till slut visade en gigantisk vakt oss vagen. Det ar iaf plusgrader i Moskva, vilket inte var vad vi hade vantat oss, och alla ryssar ar trevligare an vi hade forvantat oss. Ar lite problem med att hitta mataffarer iaf, och sen ar staden sjukt stor och tunnelbanan lagom forvirrande.. (allt star ju pa ryska overallt liksom och ingen kan engelska)

Aja mysans tur att skriva nu..

Puss puss

sista dagen..

Nu bär det äntligen av... Om 3 timmar nu kliver jag och Anna-My på båten och början av resan. Känns fortfarande ganska overkligt, kommer nog först fatta det när vi väl är på båten, om ens då...

Aja tänkte inte skriva så mycket, eftersom jag inte hinner det, måste ju packa ihop datorn nu och förbereda det sista. Glöm inte att kika in sen om ett tag för en ev. uppdatering från moskva. Och kika på
http://kibebe.bilddagboken.se/ och Mysans blogg: http://www.myzn.blogspot.com

71162-54

Tänkte skriva en ungefärlig tidsplan nu.. Fast jag tror inte direkt att den kommer stämma så bra, men ni kan i alla fall veta ungefär vart vi är och när vi är där.

8-9 februari Sthlm-Tallinn
9-10 februari Tallinn-Moskva
10-12 februari Moskva
12-17 februari Moskva-Ulan Bator

17-24 februari Mongoliet

25-28 februari Peking
29 Februari-3 Mars Lhasa (Tibet)
3-6 Mars Xi'an med kringstäder
6-8 Mars Shanghai
8-12 mars Mellan Shanghai och Hong Kong
12-17 mars Hong Kong & Macau
18-19 mars Nanning
19-21 mars Kunming
(Kina är dock jättediffust när det gäller vår planering dock, så lär bli där längre tid än denna plan)

22 mars Vietnam
22 februari-1 april norra Vietnam, Hanoi och Halong Bay

2 april Laos
2-5 april Luang Prabang
5-9 april Vang Vieng
9-15 april Vientiane
15-22 april Södra Laos

23 april Kambodja
23-27 april runt i Ratanakiri
27-30 april Siam Reap och Angkor Wat
1-2 maj Battambang

3 maj Thailand
3 maj Bangkok!!

Sen orkar jag inte gissa mer, får göra det senare under resan...

I brist på annan info om min resa kan ni ju checka Felicias resedagbok :
http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=267743&userId=203511
om nu länken fungerar, annars sök på hennes namn bara på www.resedagboken.se

71162-54
Kärlek syster!