Sanya

Pga. av handelserna i Tibet och runtom Kina ar de flesta kontaktvagarna blockerade, sasom facebook, hotmail, msn messenger & sedan tidigare blogspot (dar mysans blogg ligger), sa forvanta er inga svar forrens vi ar i Vietnam. Dit vi planerar att aka vid manadsskiftet...

Sa lange chillar vi pa beachen i Sanya...
Sanya

(ps. vart kinesnummer fungerar fortfarande, fram tills vi lamnar Kina): 0086 - 15023164316

Massa karlek till er dar hemma i kylan...

och glomde skriva det innan, det finns en hel dros med nya bilder pa http://kibebe.bilddagboken.se

Hong Kong fortfarande...

Tabkte skirva lite mer nu an jag hann gora tidigare.. Idag har vi strosat runt bland Hong Kongs huvudomraden Kowloon och Hong Kong Island.. Trotsandes det nerosande regnet har vi shoppat lite pafyllnad till vara nu tomma vaskor, gatt hamnpromenaden, akt varldens langsta rulltrappa, strosat pa marknader, blivit dyblota, akt en sjuk taxifard upp till peak tower (galen bergsakning i sporegn och vind), tagit linbanegrejen (som alla gor) ner, strosat bland "djungel" och skoldpaddor(Bettan och Lotta), Mysan har aven skrikit lite pa mig nar jag ville ta en langre vag och hennes skor lackte, kort sagt en riktigt bra dag!... Och innan dess fixat en biljett (som vi ej kommer att bruka) ut ur vietnam, for att pa sa satt fa ett 14 dagars gratis visum och darmed bestamt for att dra ifran Hong Kong imorn bitti. Nasta resmal blir den forna portugisiska kolonin Macau (eller det kanske fortfarande ar styrt fran portugal?) och efter det forsoker vi ta oss till on Hainan for att mota upp med de andra...

Att forsoka sammanfatt Shanghai ar ganska svart, sa jag lamnar det lite till er egen fantasi, det ar iaf en valdigt intressant stad som ar ganska olik fran resten av Kina. Manga fler engelsktalande, turister, mycket mer flashigt, renare, mer party, mindre grejer man borde se (mest bara ga runt pa stora gator)...
I Shanghai motte vi forst och framst upp med Skelleftea (kerba och emma) och som en overraskning Lollo och frida, och utekvallen pa bonbon sager en hel del om kinesers dryckesvanor.. Dackade kineser overallt sovandes pa bord, golv och toaletter (skitandes), en hel del spyor(vilka personalen snabbt stadade bort, sjukt kladdigt golv darav) och sedan drog vi med klara och malin till Hangzhou, dar vi cyklade runt i poprandiga polotrojor (superstiligt) och festade pa SOS club och forade pa reggaebar.. Sedan tillbaks till Shanghai och efter det till Hong Kong...
Allt for nu.. Puss puss


Hong Kong

Blir ett jattekort inlagg,, har bara 2 minuter kvar pa tiden nu... Men vi ar iaf i Hong Kong nu, riktigt stor stad, men dyr sa vi planerar att ta oss tillbaks till kina och hainan om 4 dagar eller sa... kika in pa mysans blogg for en uppdatering den forsta tiden i Kina: http://myzn.blogspot.com ! Och kika bilderna pa http://kibebe.bilddagboken.se da alla bilder fran batresan nu iaf finns inne.. Shanghai och hangzhoubilderna kommer senare.
Meddelar bara att Emil nu ar pagang och antagligen moter upp i hanoi till manadsskiftet.

Karlek!

Wuuutang Clan 4-ever!

Okej! Om man ska sammanfatta de senaste dagarna sa blir det med manga ord eftersom upplevelserna har varit bade sura och beska samt sota och alldeles alldeles fantastiska!

Jimmy (han som "makes it happen") hamtade oss pa hostelet i Chongqing och vi hoppade med vart pickapack pa bussen mot baten. Dar slussades vi ihop med ytterligare 5 (!) svenskar, en amerikanska samt hur manga kineser som helst. Backpackers som vi ar hade vi valt 3;e klass och detta innebar 6 badds-rum. Med toalett pa rummet. Eller ja. Toalett. Stanken spred sig genom batens korridorer och bet sig fast overallt. Inte minst satt doften i batens heltackningsmattor och gardiner.  Det blev liksom som att man fick kvaljningar sa fort man fick doften i nasan.

Raddningen blev den alldeles underbara Korea-look a liken Wuu Tang (som han kom att kallas) som blev var alldeles egna lilla van. Han tog hand om oss som om vi var hans sma skyddslingar och med honom i narheten hade vi alla ett leende pa lapparna hela tiden. Rikard, jag, Jane och den 2 meter lange tysken Bouckard blev Wuu Tang Clan och vi holl ihop under hela resan dar kinesisk karaoke, kinesiskt fotande och kinesiskt turistande ingick.

Resan som vi gjorde ar tydligen nat slags "maste" for kineserna.  Vi akte genom Three Little Gorges och kikade pa fina vyer. (Ni kommer fa se bilderna senare, tyvarr ar uppkopplingen har valdigt dampig sa bilderna kommer i sinom tid. Hall till godo med de som har lagts upp hittills pa
http://kibebe.bilddagboken.se .. ) Sedan sa vi adjo till baten vid staden Yichang dar en tur till den gigantiska dammen, som har byggts och fatt floden att hojas mer an 100 meter, vantade. Tyvarr var vadret inte snallt mot oss och turen var mer an vardelos da man sag nada och enbart blev jatte blot.. Sedan vantade en "4" timmars busstur till Wuhan (WuuTangs universitetsstad), vilken tog ca 7 timmar pga av trafikkaos da en lastbil med bilar pa slapet borjade brinna nagra hundra meter framfor oss..

Efter en kort natts somn fick vi boka lite med China Mobile (igen) och nu ska antagligen vart nummer fungera for hela kinavistelsen.. Efter det sa vi hej da till 2 femtedelar av Wuutang Clan och blev bjudna pa en rundvisning av Wuhans universitetsomrade (40000 elever eller nagot sant) och sedan den basta middagen hittills. Efter ett ledsamt farval till var klanledare begav vi oss sedan mot Shanghai, dar vi nu ar!

Men da magen nu knorrar pa tok for mycket sa lamnar vi skrivandet for nu...

Karlek!

Ciqiko - Chongqing

Har inte direkt hant sa mycket nytt sen senast.  I Xi'An hande inte sa mycket mer, sag levande paddor och skoldpaddor i kottavdelningen pa Wal Mart, var lite bisarrt.. annars ganska seg stad... Forutom att kineser kan bli javligt glada i hatten pa teshots, och da bli riktigt givmilda med att ge 4or ol ;) ... kul kvall hur som helst!
Utanfor "Loco Club"..
Ciqiko - Chongqing

Imorse anlande vi till vart nya "hem" Ciqiko (tydligen "forort" till Chongqing).. detta efter en natt i separata vagnar och jag som fick dela kupe med x antal gubbar (-->mycket pruttande, rapande, slurpunde, snarkande och annat gosigt betende), men trots det var det battre an den forra farden.
Om Gamla stan i Stockholm kan vara fullsmockat med turister, sa ar Ciqiko extremt.. Detta ar definivt ratt stalle om man vill trana upp sina tacklings- och omkorningsskills. Gatorna ar helt igenkorkade av vallfardande turistande kineser! Och jag kanner mig mer uttittad an koalorna pa Beijing Zoo!
Aja imorn kvall blir det battur pa Yangtze floden.. far bunkra med nudlar tills dess.

Pa grund av Kinesernas skitsystem nar det galler mobiler, sa kan man tydligen bara fylla pa sin mobil i den stad dar man har kopt simkortet. Sa ni kan nu kassera det gamla numret! Det som nu galler ar: 0086 - 150 231 64316 och forhoppningsvis har vi nu fyllt pa med pengar sa det racker for hela kinavistelsen..

Shuhu

Och det finns nya bilder inne nu pa
http://kibebe.bilddagboken.se :)

Xi'An

Blir ett kort inlagg, pga av att datorn ar helt omojlig att skriva pa.. Men vi har i alla fall lamnat Peking nu och befinner oss i "pluttstaden" (6,6miljoner) Xi'An. Resan hit var helt klart en provning, och jag som trodde att jag kunde sova i alla lagen, men icke!!Inte med en snorunge som kralade en pa benen halva resan, baklangesakning, hard seat (och det var fan riktigt hart det dar satet), musikvideos pa sjuk volym och aterigen en liten skitunge som hoppade pa ens fotter.. Jag var ratt nara att bli lite less i ogat, men da fick mysan ta over platsen som klatterstallning (varav ungen sjalvklart slutade!!) och jag fick ytterplats och darav inte sov sa bra.. Aja nasta resa snalar vi kanske inte och slar till med en sangplats i stallet.. Vi lar formodligen aka harifran pa fredag och ner till Chongqing (sakert felstavat), for att sedan styra upp batresan darifran..

Har i Xi'An har vi idag sett de beromda Terracottagubbarna/krigarna, eller vad man nu ska kalla dem..Och det var faktiskt riktigt intressant och maktigt. Och imorgon ska vi cykla ovanpa Xi'Ans stadsmur (typ 1,5 mil),vilket nog blir kul!

bilder lar droja ett tag till, finns inga usb-uttag har..

Tjillevipp for nu!