Bangkok

Battambang var grymt, mer akta kambodja kandes det som. Men efter en natt dar begav vi oss till thailandgransen dar vi for forsta gangen stotte pa lite problem. Thailand har nya visumregler nu och det fick vi bittert erfara, men efter en resa genom min- och hampafalt tog vi oss till en annan grans och dar beviljades vi intrade i Thailand. (forkortad version...) .. Sedan akte vi minibuss till Chantaburi och tog taxi darifran till Koh Chang-farjan, och efter ytterligare en tuktuk fard befann vi oss till slut vid lonely beach... Dar motte vi upp med Utopia-Johan och stotte pa en del andra som vi hangde med i Kambodja. I Koh Chang fordrev vi tiden med sol, bad, fotboll, minigolf, massage och moppeakning. Sedan begav sig Johan och Mysan till Koh Samet dar de ar nu ( Mysan ville inte stanna lika lange i Bangkok, eftersom hon har shoppingproblem, och hakade pa Johan istallet innan hon kommer ner till oss, antagligen imorgon), och jag och Emil far lite grabbtid i Bangkok.

Igar motte vi upp med "linkopinsbrudarna" och hamnade efter en del ol pa pingpongshow, helt absurt var det!  Visste inte att det fick plats med sa mycket udda saker i en kvinnas kon, rakbladen var nog det sjukaste. Stallet var fullt med en massa ackliga gubbar och vi kande oss lite felplacerade dar, sa en timme rackte mer an val! Men nu kan man pricka av det fran listan pa saker man borde se innan man dor..  Sedan dansade vi pa Spicy innan vi drog hemat och vantade ut soluppgangen pa Khaosan.. Idag har shoppandet borjat och jag har kopt galet snygga tshirts!

Aja allt for nu... bilder kommer nagon gang senare i veckan.. kanske ikvall :)

Mucho Bless

Battambang

Pga av en fran forra resan ostillad nyfikenhet har jag lurat mina medresenarer till en stad som inte manga turister valjer att ens spendera en natt i - Battambang. Vilket tydligen uttalas battambong och ar kambodjas nast storsta stad. Har bor vi pa det kanske lyxigaste "hotellet" hittills, pa 4e vaningen och med egen tv och for ovanlighetens skull ett relativt valstadat rum! Battambang kanns dessutom mer som det "riktiga" Kambodja, mindre turistanpassat och dar man precis som i Kina blir uttittad av nyfikna kambodjaner. Lunchen pa marknaden var ocksa lite intressant da det flask jag fick definitivt inte var flask utan smakade mer som kyckling men dock inte hade samma farg och konsistens som kyckling. Jag bavar lite over vad det kan ha varit, men gott var det hur som helst!

Denna stad har dock inneburit lite av en atervandsgrand nar det galler vart vidare resande mot Thailand och Koh Chang, eftersom de flesta vagar till Thailand harifran tycks ga i norr och da mot Bangkok. Men det har vi lost med en bokning av taxi imorgon till gransen vid gransstaden Pailin, okont som ett sista tillhall av fd. khmer rogue-hojdare och rebeller. Darfor ar inte sa manga taxichafforer villiga att aka till den staden, och priset blir lite dyrare an vanligt. Darifran lyckas vi om allt gar med flyt ta oss till en storre stad i Thailand, dar vi kan ordna med vidare transport till Koh Chang.. Vi ser definitivt fram emot morgondagens resa och forhoppningsvis blir det en bra och intressant upplevelse. Vi lamnar hur som helst Kambodja imorgon och nasta stopp blir (forhoppningsvis) on Koh Chang!

Innan Battambang spenderade vi forst 5 natter i Phnom Penh med att bara njuta av tillvaron, se pa film, ova pa biljardskillsen, sova och allmant hang innan Mysan fick nog. Och drog oss i oronen tills jag och Emil gick med pa att aka till Siam Reap. Dar lag Emil dackad den forsta dagen och jag och Mysan fruktade det varsta, att Emil hade akt pa malaria! Men sa var icke fallet utan Emil reste sig och dagen efter, med vissa magsmartor besokte vi Angkor Wat... som de feta turister vi har blivit (paolon gar daligt) fardades vi i ar pa tuktuk. Och om Angkor wat, det ar maktigt och jag ar glad over att ha fatt besokt omradet tva ganger i livet...

Maste kila nu, ska upptacka denna av mig efterlangtade stad. For visst klingar det nagot stort om namnet Battambang!

Karlek!


sihanoukville

Nu har det som vanligt gatt alldeles for lang tid sedan jag skrev har... sa dags for en summering av den senaste tiden.!!

Borjar med Vientiane, dar vi stannade i hela sex natter. Vilket ar det langsta hittills under resan (forutom peking da), vilket var valdigt skont.. Inget turistande, mer somn an vanligt, svennepizza, bowling, besok av Anna, billig beerlao, svennegubbar, grytan vid Dong Palane-market, mysdag vid Sengdara (gym/pool/massage) och sen da sjalvklart Don Chan.. Stadens enda nattoppna club, dar vi lyckades hamna nastan varje kvall (kandes som det iaf). Men sedan nar folk borjade kanna igen en pa stan och jag upptackte det faktum att jag ar helt vardelos pa att komma ihag ansikten, vilket da resulterade i pinsam tystnad och ledde till att det kandes som att det var bast att dra vidare istallet. Tiden i Vientiane var hur som helst valdigt behaglig och man fick lite vardagslyx, vilket annars ar en bristvara. Trakigt att se ar dock att staden har forandrats sa mycket pa ett ar! Aven om den gamla charmen fortfarande finns kvar, har allt blivit lite mer flashigt, sarskilt med den nya shoppingmallen vid gamla marknaden...Gor att det allmer kanns som att Laos ar pa vag att bli ett nytt Thailand nar det galler turism, mer pengar och mindre kultur. Sedan har vi ocksa lart oss att alla afrikaner (fran 0 stycken till manga pa ett ar) ar i staden for att smuggla, vilket  mysan fick insideinfo om...

Fran Vientiane tog vi en nattbuss till Pakse dar vi spenderade en natt pa det hittills sjaskigaste guesthouset.. och vi kunde konstatera att indier inte vet vad stadning ar, for rummen agdes av en indisk restaurang.. skont var dock en egen sang, efter att alltfor ofta behovts trangas mellan mysan och emil i en dubbelsang! men ar man snal sa far man lida.. Utegangsforbudet pa detta damm- och spindelnats-inredda stalle var satt till klockan 23.30, men vi tankte inte missa chansen att forsoka fa en kul kvall. Men efter att ha vandrat bort langs floden, konstaterade vi att stallet dit ungdomarna vallfardades till lag alltfor langt bort for att na till fots, smatt besvikna borjade vi misstrosta och Mysan drog hem fore mig och emil medan vi holl ut i en kvart till.. Medan Mysan ligger purken i sangen och vi filar notterna (pappas uttryck for att borsta tanderna) hor vi att det ar party nagonstans utanfor och beger oss ut pa jakt (kl 23.20) och hamnar pa ett fodelsedagskalas dar vi blir bjudna pa ol och dansar ute pa gatan. Sedan efter ljusutblaset blir det storskaligt tartkrig dar jag och Emil ar de tacksamma offren.. tyvarr slutade allt abrubt nar indiern tyckte att det var nattedags for oss.. Sjukt kul och en av de roligaste upplevelserna under resan!!
sihanoukville

Dagen efter akte vi till de 4000 oarna (Sii Phan Don), dar vi valde fel o att aka till forst. Don Khong och staden Muang Khong var alldeles for odsligt.. Istallet akte vi dagen efter till den turistsmockade on Don Det, dar vi hangde i nagra dagar och mest njot av livet. En hangmatta ska absolut inforskaffas till yxlan sen till sommaren!!

Sedan bestamde vi att det var dags att lamna Laos och hoppade pa en buss till Phnom Penh.. Och efter en lang lang resa (med morkerkorning utan stralkastare och motorstopp) kom vi fram till Kambodjas huvudstad. Vistelsen dar blev inte sa lang den gangen utan dagen efter akte vi till Sihanoukville, for att dar fa lite beachlife... trodde vi! tyvarr har regnperioden startat pa allvar nu i sydostasien.. lite synd tyvarr! Idag blev det dock lite badande, men annars ar det storsta tidsfordrivet pa dagarna biljardspelande och somn. Mysan och Anna jobbar istallet pa att bli stammisar pa klara och malins bar Utopia, medan vi andra tva misstrostar lite over stallets "ingroddhet" :)  Och eftersom alla motoforare nu kan Emils namn, ar det dags att dra vidare till Phnom Penh.  Forhoppningsvis finns det lite mer varierat uteliv dar, och fler biljardbord...

Tjohopp for nu och kolla
http://kibebe.bilddagboken.se for fler bilder fran tartkriget, plus lite andra bilder....

mer bilder..

Kika pa http://kibebe.bilddagboken.se for lite nya bilder fran emils kamera. Bilderna ligger under den 2a maj och ar ifran Sapa och Muang Khua...

karlek